2011. márc. 7.

IKEA - Tégy rendet az asztalodon

Egy valóban márkán lévő, valóban márkaélményt nyújtó, valóban eredeti ötletet valósított meg az IKEA Magyarország (és Szlovákia és Csehország). Én még azt is meg merem kockáztatni, hogy az IKEA oldaláról letölthető alkalmazás hasznos. Segítségével ugyanis egyszerűen és átláthatóan "pakolhatjuk el" a számítógépünkben szanaszét és összevissza tárolt dokumentumokat. És mindenzt igen stílusosan tehetjük meg, az IKEA Expedit polcrendszerének és kiegészítőinek felhasználásával, miközben semmiféle reklámíz nem zavarja meg az élményt.

Arra nem mernék fogadásokat kötni, hogy a userek tömegesen fogják használni ezt a desktop hátteret és ikon szettet, de a körülötte generálódó buzz el fogja végezni a kommunikációs feladatot. Az ötlet eredetisége ugyanis átviszi azt az ingerküszöböt, ami a továbbküldéshez szükséges; azaz várhatóan igen virulens lesz a desktop szettről szóló hír.

Az ötlet a Laboratory Ideastól származik, ami azt jelenti hogy a létező összes magyar és nemzetküözi PR felületen és fesztiválon találkozni fogunk az anyaggal. És ami jelen esetben örvendetes, hiszen nem scamről van szó és az anyag erősen díjesélyes.

1 megjegyzés:

  1. Nálam majdnem átvitte, de sajnos rajta maradt az árcédula és a termék neve. Komolyan azt nézzem egy fél évig? Leretusálni meg nem volt kedvem.

    VálaszTörlés