2009. júl. 22.

Ügyfél mondja: csinálj belőle vírust!


- Ebből...?

- Ebből. Nincs pénzem médiára. Budget cut volt. A TV-t meg lekötöttem januárban. Abból nem vágok. Meg az kell. Na, akkor legyen egy millió egyedi IP.

- Egy év alatt, vagy egy hét alatt?

- Ne akadékoskodj! Pár hét alatt legyen meg az 1 millió.

- Figyu ügyfél. Vírust nem lehet csinálni. Valami vagy virulens, vagy nem az. Ha virulens sem mindegy, hogy kinek releváns. Vagy átviszi az adott célcsoport ingerküszöbét, vagy nem. És már megbocsáss, de nincs is egymillió fő a fogyasztói bázisod, de még a célcsoportod sincs annyi...! Az anyag meg... kutya nem fogja letölteni, mert reklámos, unalmas és gagyi a kivitelezése.

- Az mindegy. Két és fél millió net előfizetés van Magyarországon. Terjedjen. Ennyi. Ha kell, rakjál bele nyereményt. Nyerjen, ha továbbküldi két ismerősének.

- Figyu ügyfél. Az nem vírus, hanem promóció és boldog boldogtalan küldeni fogja, mert valamit kaphat érte, bármi is legyen az, ha ingyen van. Az üzeneted meg megy a kukába. Ez nem vírus, hanem adatbázisépítő technika.
Hadd csináljunk új anyagot, ami a célcsoportodnak releváns, átviszi az ingerküszöbüket és így valóban virulens lesz. Három hónap alatt meg lesz a 150-300 ezer UV és emlékezni fognak az üzenetre.

- Nem. Nincs pénz új produkcióra. Világosan elmondtam a briefet. Ebből az anyagból csináljatok vírust, és terjedjen mint a villám. Ez a brief. Melyik része nem világos?

- Minden teljesen világos...

----------------------------------------------------------------------------------


Bonus falatkák:
Három erősen virulens anyag a közelmúltból ...persze más más céllal, célcsoporttal és forgalmi adattal.
  • Pannon-ház
  • Sziget Fesztivál
  • South Park új évad.
Jó szórakozást!

















2 megjegyzés:

  1. A South Park nagyon tetszett, tök jót játszottam vele, a Szigetes reklámban az arc egyszerűen ZSENIÁLIS, iszonyú jól adja! Iszonyú unalmas hely lenne ez a világ, ha mindenkinek ugyanaz tetszene, de hogy a Pannon irodaháza mitől érdekes, főleg mitől virulens... Azt nem tudom.

    VálaszTörlés
  2. A Pannon irodaházas film egy csoda! Már háromszor megnéztem. Imádom!

    VálaszTörlés