2011. dec. 5.

Dove Ünnepnaptár

Egy igazán komplex üzenetküldő alkalmazással jelentkezett a Dove az ünnepekre. A neten, illetve a Facebookon fellelhető hasonló üzenet- és jókívánságküldő naptáralkalmazások funkcióit egy felületre gyűjtötte, sőt bővítette azokat, például a videoüzenettel.


De milyen problémára nyújt megoldást ez az alkalmazás? (Ami nem lájkgyűjtő és nem nyereményjáték.)
Arra, hogy a Facebookon regisztrált ismerőseinknek mikor van a születésnapja, a Facebook automatikusan felhívja a figyelmünket. De itt jön a rengeteg de...

Pár évvel ezelőtt évente 5-10 ismerősünknek küldtünk emailt, vagy köszöntöttük őket telefonon... pusztán azért, mert kb. ennyit tartottunk számon. De amióta a Facebook ezt automatikusan számon tartja helyettünk, ezeknek az édes kötelességeknek a száma is megsokszorozódott. És mivel már 10 ismerős esetében is feladat különbözni és személyre szabott köszöntést készíteni, az átlagosan 100-nál is jóval több alkalom esetében ez 100-szor nehezebb is.

Probléma még, hogy az időnk nem lett több, csak egyre kevesebb. Tehát jó, ha van egy olyan segítségünk, amivel egyszerűsíthetjük a köszöntés procedúráját.

Az is fontos, hogy a Facebook regisztráltakon kívül is vannak ismerőseink, illetve alkalmak, amire a Facebook nem tud minket figyelmeztetni. Ezeket az alkalmakat mindenfelé szétszórva, fejben, fecniken és mobil segítségével próbáltuk nem elfelejteni. Pedig egy házassági évforduló vagy az anyák napja valószínűleg fontosabb, mint a legtöbb ismerősünk születésnapja.

Az alkalmazás rengeteg szolgáltatást ajánl, de talán a legfontosabb a hiánypótló személyes videoüzenet funkció, ami annyira egyszerű, hogy a nagymamám és a kishúgom is képes használni, és aminél személyesebb már csak egy személyes találkozó lehet.

Bár a kezelőfelület enyhén márkázott, a kiküldött jókívánság nincs brandinggel terhelve, így spam érzés nem alakulhat ki.

Érdemes kipróbálni

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése