2011. dec. 29.

Nescafé Promo Sci-Fi ...helyett


A posztot, amit a kedves olvasó keres, töröltem.

A poszt , a Nescafé esetre építve egy összeesküvéselméletről szólt (figyelmeztetve az olvasót, hogy az írásban foglaltak nem bizonyíthatóak és lehet, hogy nulla a valóságalapjuk). Aztán az ügynökségi oldal megkeresett és hosszan elbeszélgettünk (fontos, hogy indulatok nélkül, komolyan véve egymás érveit történt a beszélgetés). Néhány ponton sikerült meggyőzniük és ennek megfelelően korrigálni kezdtem az írást. De végül úgy döntöttem, hogy deaktiválom a teljes posztot. Ezzel persze vesznek azok az érvek és tények is, amiket fontosnak tartok és amelyek nem képezték a beszélgetés tárgyát, de ezt nem érzem problémának. Mindössze egyetlen gondolatot osztanék meg az elmélkedésből:

A motor oktatóm mondta anno:
"Ne a KRESZ szerint vezess, hanem úgy, mintha mindenki az életedre törne. A temető tele van olyan sírokkal, amire az van írva, hogy nekem volt elsőbbségem."
A Nescafé és néhány blog folyamatosan a KRESZ szabályait magyarázta (és magyarázza azóta is), annak ellenére, hogy már ásták a Nescafé sírját és kivésték a fejfáját.
Még ha igazuk is van, ennek semmi értelme nincs és nem volt, inkább csak erősen kontraproduktív.

Könnyebb lett volna pár lépéssel a baleset előtt körülnézni, hogy kikerüljék a szabálytalanul közlekedőt, akár a KRESZ szabályzását figyelmen kívül hagyva. Megúszva ezzel a 30 napon túl gyógyuló sérülést.
Sőt, a Nescafé ünnepelt hős is lehetett volna, ha mindezt akrobatikusan hajtja végre.

Ennyi a tanulság.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése